Curtin Creative Quarter

Curtin Creative Quarter

Curtin Creative Quarter is undergoing an exciting new upgrade within the Bentley campus through a series of design interventions and facilities that provide much-needed activation and energy to the Southern part of the campus. The large open space shaded with magnificent mature Pine Trees and framed by the Faculties of Engineering Humanities and Arts now includes shaded communal seating areas, a games court with basketball tree, and timber decks for hanging out on beanbags. The space also includes a converted 40ft Shipping Container that serves as an outdoor Art Gallery to showcase student work. A new state of the art Cycle Hub is also provided and designed in collaboration with Coniglio Ainsworth Architects.

The Cycle Hub provides secure storage for up to 200 bikes, End of Trip Facilities (showers and toilets) and a roof deck and garden which can be accessed via a sloping lawn embankment. The iconic architectural expression signals a commitment by the university to prioritise cycling and public transport as means of transport to the campus.

Other key features of the redevelopment include:

  • General landscape upgrades through protection of the existing pine trees, retention of lawn areas and the inclusion of additional planting
  • Upgrades to paving throughout the precinct, clarifying access and movement paths through and around the area and adjacent buildings
  • An all-weather canopy to create year round shading, weather protection and comfortable seating
  • Opportunities for place activation, supporting food trucks, outdoor events, casual activities and relaxation

 
More Information on Placemaking Perth
 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.