John Curtin Centre Court

John Curtin Centre Court

Project Details

DATE

2013-2014

TITLE

John Curtin Centre Court

SERVICE

Full Landscape Architectural Services

CLIENT

Curtin University

LOCATION

Bentley, Western Australia

The John Curtin Centre Court is the University’s primary civic and ceremonial space. Building on our Place Activation Strategy for Curtin, we transformed the empty lawn into an inviting place embracing the many modes and functionalities of seating.
Two large arched benches respond to the geometry of the court and embrace the central lawn, adding a new dimension to the space. The segmentation of the 32m long elements combines level changes with nooks that invite people to feel comfortable in the space. The tables and benches on the upper terrace, which are also placed under the canopies of existing trees, react to the paths on both sides and the many students who pass.

Category
City Spaces, Place Activation